Kartalkaya’nın bilirkişi heyeti Meclis’te sunum yaptı: ‘Yeterli belgeye ulaşılamıyor’

Kartalkaya Oteli Yangını Bilirkişi Raporu Meclis Komisyonunda Sunuldu

Kartalkaya’da 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangını faciasını araştırmak için oluşturulan Meclis komisyonuna bilirkişi heyeti tarafından sunum yapıldı. Heyet, olayla ilgili belge ve bulguları bulmakta yaşadıkları zorluklara dikkat çekti. CHP’li Ednan Arslan, bilirkişi raporundaki bilgi eksikliğine vurgu yaparak “Raporda sürekli olarak ‘Yeterli bilgi, belgeye ulaşılamadı’ ifadesi kullanılmış.” dedi.

Bolu Kartalkaya’da meydana gelen otel yangını faciasını araştırmak üzere kurulan Meclis komisyonu, soruşturmanın bilirkişi heyetini dinledi. Heyet, 189 sayfalık raporunu ve özetini komisyon üyeleriyle paylaşarak yangının detaylarını aktardı. Raporda, yangının 03.17’de bir ızgaradan başladığı, 03.22’de dumanların görüldüğü, 03.26’da LPG hattının erimesiyle yangının büyüdüğü belirtildi. Ayrıca, otelin içinde personellerin hava sirkülasyonuna neden olduğu ve yangını büyüttüğü ifade edildi.

Personelin yangını fark ettikten sonra otoparktaki araçları kurtarmak için ana kapıyı açtığı da rapora yansıdı. Bilirkişi heyeti, sunumları ve komisyon üyelerinin sorularına cevap verirken belge veya görüntü eksikliğinden ve bulgu bulma konusundaki zorluklarından bahsetti. Heyet, vekillere “Yarım yamalak belgeye ulaşıyorsunuz” ve “Koklayarak, iz sürerek buluyoruz” şeklinde yanıtlar verdi.

CHP’li Ednan Arslan, rapordaki bilgi eksikliğine dikkat çekerek “Raporda hep ‘Yeterli bilgi, belgeye ulaşılamadı’ deniyor.” şeklinde yorum yaptı. Heyet, ayrıca daha önce de gündeme gelen yangın merdivenlerinin kaçışa uygun olmadığını, merdiven kapılarının yandığını ve “duman dedektörlerinin çalışıp çalışmadığına dair ellerinde veri olmadığını” belirtti.

Related Posts

Tarihi rapor şok etkisi yarattı: İngiliz sömürgeciliği soykırım olarak tanındı

Avustralya, Victoria eyaletinde kurulan Yoorrook Adalet Komisyonu, İngiliz sömürgeciliğinin eyalet yerli halkı üzerindeki etkilerini dört yıl boyunca süren titiz bir çalışmayla inceledi. 2021’de kurulan ve Avustralya’nın ilk resmi “hakikat arayışı …

‘Sadece Türkiye’nin değil, insanlık tarihinin kara lekesi’

Madımak Katliamı’nın 32’inci yıl dönümünde Ankara’da Tandoğan Meydanı’nda düzenlenen mitingin tertip komitesi sözcüsü Özgür Doğan, ”Dönemin siyasi iktidarının sessizliğiyle gölgelenmiş bu katliam, sadece Türkiye’nin değil, insanlık tarihinin kara lekesi; bu coğrafyada farklı olana, inanca, düşünceye ,aydınlığa ve insanlığa karşı işlenmiş bir insanlık suçudur” dedi.

Lübnan Başbakanı Selam: ‘İsrail işgali sürdükçe kalıcı istikrar mümkün değil’

Lübnan Başbakanı Nevvaf Selam, İsrail’in Lübnan topraklarının bir kısmındaki işgalini ve saldırılarını sürdürdüğü sürece ülkede kalıcı istikrarın sağlanamayacağını belirtti.

Erdoğan’ın önünde bakan eleştirisi

AKP’li vekiller bakanları överken, bazıları da eleştirdi. Fatma Öncü “Bakanlardan çok memnunuz” dedi, salondan uğultu yükseldi.

Pilot uygulama başladı… Haftada 4 gün çalışmaya geçiyorlar

Polonya, 1 Temmuz 2025 itibarıyla ilk kez haftada 4 gün çalışma modelini pilot olarak uygulamaya başladı. Yeni sistem, haftada 4 gün 32 saat ya da 5 gün 35 saat çalışma seçeneklerini kapsıyor. Bu fikir son yıllarda yalnızca Polonya’da değil, birçok ülkede gündemde yer alıyor.

Trump Gazze’de ateşkes için tarih verdi: Netanyahu Washington yolcusu

ABD Başkanı Donald Trump Salı günü Gazze Şeridi’nde ateşkesin gelecek hafta sağlanabileceğini dile getirdi.