Trafikten men edilen araçlarla ilgili önemli gelişme! 50 milyar lira gelir beklentisi

Yediemin Otoparklarındaki Aracın Satışıyla Ekonomiye Katkı

Yediemin otoparklarında bekleyen araçların hızla satışının önü açılırken, bu sayede ekonomiye kazandırılacak 14 bin araç için umut verici adımlar atılıyor.

9. Yargı Paketi kapsamında hayata geçirilen düzenleme ile trafikten men edilen ve yediemin otoparklarında bekletilen araçların satış süreçleri düzenlenmiş oldu. Bu sayede araçların sahibi tarafından 6 ay içinde teslim alınmaması veya aranmaması durumunda satış işlemleri yapılabilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı konuyla ilgili tebliği yayımlayarak satış sürecini hızlandırdı.

Yapılan düzenleme ile Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığının merkez ve taşra trafik birimleri, trafikten men edilen araç sahiplerine tebligat yapacak. Sahipler tarafından 6 ay içinde teslim alınmayan veya aranmayan araçlar, il çevre, şehircilik ve iklim değişikliği müdürlüklerince satılacak.

Trafikten men edilen araçlarla ilgili önemli karar! 6 ay süresi olacak

Satış öncesinde araç sahiplerine bildirim yapılacak.

Makine mühendisleri tarafından yapılacak rapor sonucunda hurda durumundaki araçlar, belirlenen fiyat üzerinden lisans almış firmalara satılacak.

Rapor sonucunda hurda durumunda olmayan araçların satışı idarece gerçekleştirilecek. Satış işlemi için aracın teknik özelliklerini içeren belge düzenlenecek.

ARAÇ ÜZERİNDEKİ ŞERHLER KALDIRILACAK

Satılan araçlardaki “satılamaz, devredilemez, haciz, ihtiyati haciz, rehin” gibi şerhler kaldırılacak. Araç üzerindeki vergi, ceza veya prim borçları önceki sahibine ait olacak, yeni sahibine geçmeyecek.

Satış tutarının alacakları karşılaması halinde artan tutar hak sahiplerine dağıtılacak. Artan bir tutar olması durumunda araç sahibine bildirim yapılacak.

14 BİN ARAÇTAN 50 MİLYAR LİRALIK KAZANÇ

Ankara Yediemin, Otopark ve Çekici İşletmeleri Dernek Başkanı Rasim Uluç, yediemin otoparklarındaki araçların sahipsiz ve kazalı olduğunu belirtti. Bu düzenleme ile araçların hızlı bir şekilde satılması hedefleniyor ve bu sayede ekonomiye 50 milyar lira katkı sağlanması öngörülüyor.

Uluç, bu araçların genellikle hurdacılar tarafından alındığını ve geri dönüşümle ekonomiye kazandırılabileceğini dile getirdi. Bu düzenleme ile hem ekonomiye hem de çevreye olumlu etkilerin olacağını vurguladı.

Related Posts

Yapay zeka içeriğe ‘para’ yok

YouTube, 15 Temmuz 2025’ten itibaren yürürlüğe girecek yeni kurallarla, gerçek insan sesi içermeyen ve özgün olmayan içeriklerin para kazanmasını engelleyecek. 

Bakan Şimşek, “denetimde büyük ölçekli mükelleflere odaklanıyoruz” dedi, vergi inceleme oranlarına yönelik grafik paylaştı

Bakan Şimşek, “denetimde büyük ölçekli mükelleflere odaklanıyoruz” dedi, vergi inceleme oranlarına yönelik grafik paylaştı

Toplam ciro yıllık yüzde 41,5 arttı

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi (2021=100), 2025 yılı Mayıs ayında yıllık yüzde 41,5 arttı.

Bakan Bolat açıkladı: Yurtdışı alışverişinde yeni dönem!

Ticaret Bakanlığı, yurtdışı alışveriş sitelerine yönelik yeni bir zorunluluğu devreye aldı. Türkiye’ye satış yapan platformlar artık ülkede temsilci bulundurmak zorunda olacak.

Bira ve viski zamlandı. Bakkal fiyatı bile ‘pes’ dedirtti

Alkol fiyatları cep yakıyor. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, Tuborg ve Pernod Ricard Türkiye alkol gruplarına zam geldiğini duyurdu. Sosyal medya üzerinden açıklanan yeni fiyatlar, tüketicileri şaşırttı. Tuborg’un …

Yurt dışı alışveriş sitelerine Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu getirildi

Yurt dışı alışveriş sitelerine Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu getirildi