Tıp çare olamadı: Kolu şişen ve vücudunu yaralar saran kadının hayatı kabusa döndü

Şadiye Açin’in Dramı: Kolunda Ağrılarla Başladı, Şimdi Acılarla Yaşıyor

Adana’nın Kozan ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Şadiye Açin, 8 yıl önce kolunda başlayan ağrılarla hayatının kâbusuna dönüştü. Evli ve 4 çocuk annesi Açin, ağrılarının artması ve kolunun şişmesiyle doktor ziyaretlerine başladı. Ancak geçen süre içinde bir çözüm bulunamayan Açin, son olarak 3 yıl önce Balcalı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kolunun kesilmesi gerektiği teşhisiyle karşılaştı.

Ancak vücudunda benzer yaraların oluştuğunu fark eden Şadiye Açin, kolunu kaybetmeye razı olmadı. Durumu her geçen gün kötüleşen Açin, tedavi olabilmek için yardım bekliyor. Ağrı kesicilerle yaşamaya çalışan Açin, “3 yıldır kolum bu şekilde. Balcalı Hastanesi’ne gittik, kolunu keselim dediler. Ona ben izin vermedim. Göğsümde var, kolumu alınca bir şey değişmeyecekti. Benim tek isteğim detaylı bir şekilde kolum incelenerek hastalığın tanısı konularak tedavi görmek istiyorum.” dedi.

Yaşadığı zorlukları anlatan Yusuf Açin ise eşinin kolundaki ödemle hastaneye gittiklerinde net bir teşhis alamadıklarını belirtti. Son 3 yıldır ağrı kesiciler ve komşularının yardımıyla eşine baktıklarını söyleyen Açin, “En son ‘hastayı buraya getirmeyin, kolunu keselim’ dediler ona da biz izin vermedik. Tek isteğimiz büyüklerimizden eşimin acı çekmesini önlemek ve tedavisi.” şeklinde konuştu.

Komşularından destek gören Hatice Çalışkan, “Bizler elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ev sahibi sağ olsun yardımcı olur, bazen kira bile almaz. Bizler zaman zaman yanına gelip yardımcı oluyoruz. Düşüyor, dengesini kaybediyor, zor günler geçiriyor.” dedi.

Related Posts

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Vücudunuz paslanmasın

Hızlı yaşlanmanın gizli nedenlerinden biri olan oksidatif stresin hücrelere hasar verip, vücudu adeta paslandırdığını belirten Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, bu sorunla başa çıkma yollarına dikkat çekti.

Kötü ruh halinin gizli sebebi ortaya çıktı

Kendinizi kötü hissetmenizin sebebi bağışıklık sisteminiz olabilir mi? Bilim insanları, ruh hali değişimlerinde bağışıklık sisteminin düşündüğümüzden çok daha büyük bir rol oynadığını keşfetti.

‘Yetişkinlerde gıda alerjisi tedavi edilebilir’

Yeni yayınlanan bir bilimsel çalışma yetişkinlerde gıda alerjilerinin tedavi edilebileceğini öne sürdü. Direnci yükseltmek için gıdalar yoluyla düşükten yükseğe doğru çıkan miktarlarda alerjeni tüketmek yoluyla tedaviyi amaçlayan çalışma şimdiden umut vaat ediyor.

Araba tutması sona erdi: Bilim insanları bundan 1 dakikada kurtulmanın yolunu buldu

Nagoya Üniversitesi araba tutulması olarak bilinen hareket hastalığına karşı çözüm olacak bir yol keşfetti. Bu keşif hareket hastalığı semptomlarını 2 saate kadar önemli ölçüde azaltabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir